Отборът на Валенсия се класира за полуфиналите за Купата на Краля. „Прилепите“ заличиха пасива си от един гол срещу Хетафе (0:1) от първия мач и след успех с 3:1 в реванша гледат към следващата фаза. Момчетата на Марселино се потрудиха много здраво, за да намерят място сред четирите най-добри състава в турнира, като направиха пълен обрат на „Местая“.

Хорхе Молина изведе гостите напред и им даде повод да мечтая, но през второто полувреме Родриго се развихри и наниза три безответни попадения за успеха.

Двубоят започна ударно за Хетафе. Още в първата минута гостите поведоха. Неманя Максимович пусна находчив извеждащ пас към Хорхе Молина, който от границата на пеналта направи 1:0.

В 40-ата минута Родриго отправи удар от границата на наказателното поле, но Леандро Чичисола спаси необезпокоявано.

След почивката Валенси вкара в 54-ата минута чрез Санти Мина, но попаденито не бе зачетено след преглед на ситуацията с ВАР заради засада. Домакините все пак изравниха в 61-ата минута след хубав пробив отляво. Денис Черишев пусна успореден на голлинията пас към Родриго, който направи 1:1.

В 74-ата минута Хетафе остана с човек по-малко на терена. Даконам Джене извърши нарушение и му бе вдигнат втори жълт картон.

Валенсия

източник: Gulliver/Getty Images

Във втората минута на добавеното на двубоя Валенсия оформи пълен обрат. Санти Мина овладя топката и комбинира с Родриго, който покачи на 2:1.

Минута след това преднината на „прилепите“ стана 3:1. Кевин Гамейро демонстрира отличен поглед върху играта. С чудесно подаване той намери Родриго, а авторът на първите два гола за домакините не се поколеба и с перфектен изстрел оформи крайния резултат.  

След последния съдийски сигнал напрежението взе връх и играчите на двата състава се спречкаха. Наложи се да бъдат разтървавани, а в цялата суматоха бе видян и червен картон, но не стана ясно на кого е показан.

След като страстите бяха успокоени, домакините празнуваха с феновете си, а футболистите на гостите се прибраха в съблекалнята.