Тийнейджърът на Реал Мадрид Родриго Гоес няма да играе в дербито с градския съперник Атлетико Мадрид в събота, независимо че отбеляза дебютното си попадение с екипа на Кралския клуб през седмицата, обяви мениджърът на тима Зинедин Зидан.

18-годишният бразилец подписа с „белия балет“ за сумата от 48 млн. евро миналата година от Сантос, но игра за първи път тази сряда при домакинството на Осасуна, когато влезе от резервната скамейка. Само 90 секунди след появяването си в игра, той демонстрира своите качества и осигури трите точки на „белите“ – успех, който изкачи мадридчани на върха в Ла Лига след шест изиграни кръга.

Зидан заяви, че тийнейджърът ще играе за резервния тим на Реал – Кастийя, през уикенда, и ще пропусне дербито с Атлетико. „Отлично осъзнаваме какво правим с него – утре той ще играе за Кастийя, но това не променя нищо. Той е играч на първия отбор, но действаме с него стъпка по стъпка. Взехме това решение преди известно време, той ще играе за Кастийя утре и е щастлив от това“, сподели френският специалист на пресконференция.

Родриго бе един от многото периферни играчи на Реал, които взеха участие срещу Осасуна през седмицата, като Зизу реши да даде почивка на повечето си титуляри за гостуването на Атлетико, който е трети в таблицата, на точка зад Реал. Междувременно, Иско и Лука Модрич подновиха тренировки, докато Ферлан Менди остава в лазарета, а Марсело е под въпрос.

Тимът на Зидан бе разгромен от „дюшекчиите“ със 7:3 в последния двубой помежду си – предсезонна контрола в Ню Джърси, но старши треньорът каза, че съставът му не е обърнал внимание на мача и не е гледал запис, за да се подготви за съботния сблъсък. „Това не е специален мач, а просто поредният двубой от лигата и искаме да го спечелим. Няма да променяме стратегията си, изправяме се срещу тежък съперник, но и тях ги чака същото“, завърши той.