Бразилският футболист Робиньо заедно със своя мениджър Вагнер Рибейор реши да даде пресконференция часове преди неговите съотборници от Реал Мадрид да излязат на стадион „Риасор” за гостуването на Депортиво Ла Коруня.

Робиньо влезе в сериозен конфликт с ръководството на тима, тъй като иска да премине в Челси, а шефовете на клуба възпрепятстват трансфера му.

Футболистът дори бе оставен извън групата за гостуването на галисийци от старши треньора Бернд Шустер, като мотивът на германеца бе, че Робиньо не е достатъчно концентриран.

Феновете на „белия балет” също нападнаха Робиньо след мача за Суперкупата на Испания с Валенсия и го освиркваха след последния съдийски сигнал и при награждаването.

Пресконференцията на Робиньо и неговият мениджър ще започне в 13 часа и се очаква бразилецът да разкрие подробности около конфликта си с президента Рамон Калдерон, спортния директор Предраг Миятович и старши треньора Бернд Шустер. Преди няколко дни нападателят разкри, че цикълът му в „белия балет” е приключил и се надява да премине в Челси, тъй като вече не се чувства щастлив в Мадрид.