Младият нападател на Реал Мадрид Робиньо изрази въодушевление от борбата за титлата в Испания, която изглежда ще продължи до последния кръг. Бразилецът сподели, че се надява лидерът Барселона да се препъне в някой от оставащите пет мача.

Робиньо заяви още: „Въпреки грешките, допуснати от реферите срещу нас, все още имаме шанс да станем шампиони.” Така той разкритикува арбитрите, които отнеха няколко точки от „белия балет” с явни неточни отсъждания.

Младокът се покая за постъпката си в дербито срещу Севиля през уикенда, когато получи втори жълт картон заради свалената си фланелка в еуфорията след гола, който отбеляза. Робиньо обаче смята, че ако не бяха съдийските несправедливости, Реал отдавна е щял да бъде пред Барселона в класирането.

„Не знам дали е защото реферите не внимават, или защото взимат грешни решения, но много пъти са правили грешки, които са ни ощетявали сериозно. Разбира се, и ние правим грешки, както и те. Въпреки всичко този сезон, ние все още можем да станем шампиони,” заяви Робиньо на пресконференция.

Относно отбора на Барселона, бразилският нападател вярва, че „каталунците” ще се препънат до края, и така ще позволят на Реал Мадрид да спечели трофея, ако продължава да играе така добре.

„Много е важно ние да продължаваме да играем, както го правим през последните два месеца. Трябва да печелим и да играем добре, защото Барселона може да се препъне някъде. Ще се борим за първото място до края,” обеща Робиньо.