Играчът на Барселона Серхи Роберто, който е в ролята на капитан на клуба по време на турнето в САЩ, не скри разочарованието си, че не е попаднал в списъка на Жулен Лопетеги за Мондиала в Русия.

Самият селекционер не води „Ла Фурия“ на престижния форум, след като бе уволнен ден преди официалния старт на шампионата и два дни преди първия двубой на тима. Причината бе обявяването  му за нов старши треньор на Реал Мадрид.

Босът на Испанската футболна федерация Луис Рубиалес заяви, че всичко се е случило зад гърба му и така замени Лопетеги с Фернандо Йеро. В крайна сметка световният шампион от 2010 година отпадна на осминафиналите от „Сборная“.

„Честно казано мислех, че ще участвам на Световното в Русия, но селекционерът реши да заложи на други играчи“, каза с горчивина Серхи Роберто.

Колкото до новия селекционер Луис Енрике, Роберто обясни: „Той е много значима фигура за мен. Той е човекът, който ми даде дебют. Аз съм концентриран върху представянето си, а ако дойде обаждане от селекционера, съм на разположение“.  

Четирима се присъединиха към Барса

От Барселона се извиниха на Рома за Малком

Сензация в Tuttosport: Меси в Интер? Може би!