Ветеранът в състава на Реал Мадрид Роберто Карлуш, който донесе изключително ценната победа на тима в последния мач с Рекреативо, призна, че един от головете, влезли във вратата на „белия балет” е паднал след негова грешка.

„Рекреативо изравни, защото аз сбърках,” заяви бразилецът пред АС. „Трябваше да пазя Уче. Помислих си, че топката не е достатъчно висока и, че Канаваро и Рамос ще я изчистят. Треньорът Капело ни беше показал на видео играта на Рекреативо и ние знаехме, че Хуанма може да ни притеснява при такива ситуации. Не го видях и не опитах да блокирам шута на Уче.”

Карлуш разкри още: „Преди мача, Капело ни предупреди, че единственият отбор, който играе толкова добре като Севиля през този сезон в Испания, е Рекреативо.”

След като призна грешката си, която по-късно успя да поправи с победния гол за 3:2, кариоката продължи да говори за съживените надежди на Реал за титлата.

„Нашият отбор заслужава да спечели първенството,” заяви той. „Не изминахме целия този път, за да завършим втори. Ще спечелим титлата с две точки разлика, като победим всички в оставащите три кръга.”

Карлуш призна: „Искам Сарагоса да победи Севиля тази неделя, за да се класира за Купата на УЕФА. Иначе следващата седмица ни очаква много труден мач в Сарагоса.”

Бързоногият защитник добави още: „Барселона ще ни преследва докрай. Не мисля, че Еспаньол ще успее да измъкне точки от тях, но Хетафе биха могли.”

Според Карлуш: „Още тази събота ще знаем кога ще спечелим Лигата. Ако бяхме били Барса с 3:2 на „Ноу Камп” вече щяхме да сме шампиони. Нека се надяваме, че точките, които загубихме там, и в някои домакински мачове, няма да се окажат от значение.”