На 30 юни Роберто Карлуш ще напусне Реал Мадрид след 10 години вярна служба на клуба. Бразилският защитник направи страхотна кариера с бялата фланелка, а от следващия сезон ще облече екипа на турския Фенербахче. Карлуш направи последната си изповед пред испанските медии за мадридския „АС”.

Как се чувстваш?

Все по-добре с всеки изминал ден. Бях в Бразилия, видях се със семейството си, прекарах време с децата си, с новородения ми син. Върнах се като прероден.

Дотолкова ли изтощен бе преди това?

Да. Играх много години на най-високо ниво и просто ми се искаше да имам две свободни седмици, за да помисля какво ще правя с бъдещето си. Ще отнеса всичко хубаво, което съм събрал тук, със себе си, в новия си живот. Искам да завърша сезона на терена, да играя преди да кажа сбогом на всички.

Отиваш във Фенербахче?

Има много възможности пред мен. Турция, Катар, Дубай, Англия. Офертите са много. Предпочитам да завърша сезона, да премисля всеки детайл и тогава ще съобщя къде отивам.

Вярно ли е, че не ти се играе вече?

Не. Който е казал такова нещо, е лош човек и има нечисти намерения. Не е вярно.

Чувстваш ли, че е имало некоректно отношение от страна на Реал към теб?

Да, имаше някои неприятни моменти. Трябва да благодаря на президента Лоренцо Санс, защото той ми остави добър договор и оправи финансите ми. Той беше страхотен, истински фен, живееше с отбора. След като той си отиде, Мадрид стана бизнес и всички се интересуват само от продажбата на фланелки.

Чувстваше ли се нежелан при Флорентино Перес?

Да, но и аз не се стараех да му се харесам. Прекарах доста години тук преди той да дойде, и смятам, че заслужавах да бъда третиран с уважение, по-голямо от на току.що дошлите футболисти. Но е истина, че Флорентино не е направил лош трансфер.

Роналдо си замина, Бекъм е на път да си тръгне, ти също, дали и Раул ще напусне?

Раул е легенда, не вярвам, че клубът ще го продаде. Той е като Ди Стефано или Хенто.

Ти също си като тези легенди.

Аз съм оставил своята следа тук, сигурен съм в това. Знам, че имам място в историята. Чувствам, че имиджът ми може да се накърни, ако остана още тук. Надявам се един ден да стана треньор в Бразилия…