Бившата звезда на Реал Мадрид Роберто Карлош е поредният човек, който даде своето мнение по въпроса кой измежду Меси и Роналдо заслужава Златната топка. Според бразилеца, Роналдо заслужава да спечели отличието, тъй като Меси и без това е спечелил много трофеи в последните сезони.

Аржентинецът спечели наградата в последните три години, докато португалецът трябваше да се задоволи с второто място миналата година, а през 2010-а изобщо не бе в тройката.

„Очевидно всеки говори за Меси, но аз смятам, че той спечели достатъчно и не може да има повече място в трофейния му кабинет“, сподели Карлош.

„Заради това бих гласувал за Кристиано Роналдо. Той е човек, който може да печели мачове за теб по толкова различни начини, от различни ситуации в атака. Той заслужава да спечели отново.“

Бразилецът изрази мнение и че Жозе Моуриньо трябва да бъде избран за треньор на годината. „Виждайки, че Пеп Гуардиола напусна Барселона, мисля, че трябва да отиде в Жозе Моуриньо. Отбор като неговия е по-труден за ръководене от топ национален отбор – нещо, за което знам много. По време на моя период в Реал Мадрид играх под ръководството на Фабио Капело, който свърши невероятна работа.“

„Но когато погледнеш резултатите на Моуриньо, виждаш, че неговото треньорство има огромна заслужа и той наистина знае как да се справя със ситуации, пред които се изправя“, допълни Карлош.