Бившият защитник на Реал Мадрид и бразилски национал Роберто Карлос заяви, че всеки един тим трябва да има в редиците си поне един футболист като бранителя на „белия балет“ Пепе.

Напоследък бразилецът е коментиран повече заради изцепките си на терена, отколкото заради играта си. Преди няколко дни Пепе изрита съотборника си Алваро Арбеола, след като го помисли за противников футболист. Преди време пък, бранителят настъпи умишлено по ръката звездата на Барселона Лионел Меси. Според Роберто Карлос обаче, поведението на Пепе не е проблем, дори напротив.

„Има няколко позиции на терена, които трябва да бъдат различни. Вратарят, един от защитниците и нападателят. Икер е тих, но всъщност понякога е доста луд. Пепе е луд и истински характер. Бензема говори малко, но когато го прави, го прави с характер. Пепе се трансформира, когато облече фланелката на Реал. Извън терена той е наистина тих и кротък, но когато излезе на него се променя и иска да бъде забелязан. Харесвам това. Всеки трябва да има един такъв като него“, коментира Роберто Карлос.