Легендарният бивш защитник на Реал Мадрид Роберто Карлос сподели любопитни неща пред радио "Марка", за представянето на "кралския клуб", контузията на Кристиано Роналдо, и прогнозите си за Шампионската лига.

Карлос коментира за новината около Атлетико Мадрид - че Тибо Куртоа няма да може да играе, ако "дюшекчиите" се срещнат с Челси на полуфинала на Шампионската лига, тъй като "сините" държат правата му. Споменават се суми от четири до девет милиона евро такса, която Атлетико трябва да плати, ако иска да използва стража. "Това е твърде голяма сума за два мача. Но в света на футбола всичко е възможно. Все пак си мисля, че Атлетико ще трябва да се потруди повече, без Куртоа," заяви Роберто Карлос.

За дебата кой трябва да пази на вратата на Реал - "Реал Мадрид има двама страхотни вратари, и Анчелоти се справя добре като разпределя минутите им."

За контузията на Кристиано - "Имал съм такава контузия, и е важно с фитнес и масажи да се работи, за да се избегне отток. Трябва да се подходи много внимателно, защото има опасност травмата да се превърне в хронична."

Може ли да се играе все пак, при извънредна ситуация? "Да, с 45-минутна загрявка, се играе нормално. Но е необходимо да се възстановиш правилно. Все пак, в Мадрид знаят как да премахват болката."

Десетата титла в Шампионската лига, манията на Реал - "За всеки мадридист, чакането вече е твърде дълго. Трябва да се подготвят добре. Годината е тежка, има три състезания, и във всички тях задачата е да се спечелят. Да се поддържа едно ниво през целия сезон е трудно."

Прогнози за това, кой ще спечели Шампионската лига? "Нямам идея. Байерн играе страхотен футбол, Гуардиола има различен стил. Атлетико също играе добре, Реал Мадрид има традициите, а Челси има Моуриньо, най-критикуваният треньор, но за мен, един от най-добрите в света."

Един полуфинал Реал-Челси? "Би било невероятно, всичко може да се случи."