Ариен Робен няма да запомни с добро първия си сезон с екипа на Реал Мадрид. Холандският атакуващ халф е на път да пропусне някои от най-важните мачове на тима, след като отново се контузи. Едно грубо влизане в краката на Робен в съботния мач срещу Рекреативо Уелва ще го извади от терена за няколко седмици.

Травмата този път е в левия глезен, а за да се прецени точния срок за възстановяване, ще трябва да се изчака да спадне огромният отток на мястото.

Робен е преследван от непрекъснати контузии, откакто премина в Реал Мадрид,но този път ударът е много тежък, тъй като той току-що бе намерил формата си и представляваше основно оръжие в нападението на „белия балет”. За четвърти път от трансфера си насам холандецът е аут по здравословни причини, но и в трите предишни случая ставаше дума за мускулни проблеми.

Травмата безспорно действа негативно и за самочувствието на Ариен Робен. Младият футболист получи подкрепа лично от президента на тима Рамон Калдерон, след завръщането от Уелва, но въпреки това той е силно афектиран от поредната неприятност.