Легендата на бразилския футбол Ривалдо заяви, че за него Неймар е най-добрият играч за 2015 година и той трябва да спечели "Златната топка". 

"Радвам се да видя, че Неймар се справя добре в Барселона, особено с номер 11 на гърба си, който аз познавам много добре", каза Ривалдо, носител на "Златната топка" за 2011 година. 

"Не знам кой ще бъде избран за най-добър футболист през 2015 година, но според моето скромно мнение, без да омаловажам постиженията на Меси, Роналдо и другите, Неймар заслужава да бъде най-добрият играч", каза още Ривалдо. На подобно мнение е и друга легенда на Барселона и бразилския футбол - Роналдиньо. 

Фабрегас: Прогресът в играта на Неймар е забележителен

"Неймар е феномен. В момента той е най-добрият бразилски футболист в света. Чудесно е да виждам, че той продължава традицията на силното представяне на бразилците на "Ноу Камп". Уверен съм, че той може да стане най-добрият футболист в света, защото е чудесен човек и приятел и го заслужава", заяви Роналдиньо. 

В последните седмици, в отсъствието на Лео Меси, Неймар показва страхотна игра в нападение в тандем с уругваеца Луис Суарес и сам реализира 10 гола в предходните 8 мача на Барселона./БТА