Хуан Роман Рикелме най-накрая успя да се раздели с испанския Виляреал, където изкара четири години. Аржентинецът се връща в родината си, където ще играе за Бока Хуниорс. Рикелме подписа с любимия си клуб до 2010 година. Преди това той се споразумя с Виляреал да прекрати договора му, от който оставаха година и половина.

Утре Рикелме ще бъде представен официално на стадион „Ла Бомбонера”, където феновете все още го боготворят.

Въпреки че Бока Хуниорс отказа да съобщи трансферната цена, която ще заплати за полузащитника, се предполага, че тя възлиза на 10 милиона евро. Виляреал ще получи сумата разсрочено, в период от четири години.

Единственото притеснение на аржентинския клуб е, че няма да могат да използват Рикелме на Световното клубно първенство, което е след месец в Япония. Това обаче допълнително ще се уточнява.

Хуан Роман Рикелме напусна Испания и пое към Аржентина без дори да се сбогува със съотборниците си във Виляреал. Част от тях признаха, че дори не знаят за заминаването на халфа и то е напълно неочаквано, както за тях, така и за ръководството. И вчера помощният щаб на тренировъчното игрище имаше готов екип за Рикелме.