Старши треньорът на Барселона Франк Рийкард сподели, че е прекарал една от най-ужасните нощи в живота си, гледайки как неговият отбор отпада безпомощно от турнира за Купата на Краля. След като имаха три гола преднина от първия полуфинал, „каталунците” успяха да я пропилеят на реванша, като загубиха с 0:4 като гост на Хетафе.

„Много неприятна вечер за мен и за отбора,” заяви холандецът. „Хетафе заслужаваше победата и трябва да бъдат поздравени за успеха, докато ние преглъщаме горчивия хап. Не е лесно, има загуби, и загуби. Тази е от тежките,” каза Рийкард.

„Каквото и да се случи, трябва да продължим сезона и да се борим да го завършим с достойнство.”

Рийкард продължи: „Знам, че хората ще определят тази загуба като смехотворна и ние ще страдаме. Ясно е, че днес бяхме безпомощни. Не се срамувам, но трябва да помоля за прошка феновете на отбора. Сега трябва да си върнем самочувствието, след една от най-ужасните вечери в живота ми. Всеки знае колко е неприятно да загубиш с 0:4. Единственият начин да се съвземеш, е да отвърнеш на удара. Ние трябва да реагираме и да продължим да работим. Няма да се оплакваме,” завърши Рийкард.

Барселона продължава да е лидер в испанското първенство, на две точки пред втория Реал Мадрид.