Старши треньорът на Барселона Франк Рийкард се изказа ласкаво по адрес на своите футболисти заради борбения им дух и решителността им в двубоя срещу Ливърпул на „Анфийлд”. Според холандския наставник обаче всичко е било решено след загубата с 1:2 в първата среща.

„Да не забравяме все пак, че ние спечелихме тазвечершния мач, може би с малко късмет, но ние сме наясно, че това не бе достатъчно,” сподели Рийкард на пресконференцията след срещата.

„Ние само решихме съдбата си още на „Камп Но,” преди две седмици, когато загубихме с 1:2.”

„Днес задържахме доста топката, особено през първото полувреме, но те се отбраняваха добре и ни беше много трудно да създаваме опасности около наказателното им поле. Те са един много добър отбор и мисля, че ще се противопоставят успешно и на всеки друг отбор в Лигата. Факт е, че ние не бяхме достатъчно опасни и се поставихме в невероятно трудна ситуация още след първия мач, това със сигурност направи нещата трудни тази вечер. Но аз поздравявам момчетата. Това не е краят на сезона за нас, но е много разочароващо и знам, че утре сутрин ще изглежда още по-зле.”