Старши треньорът на Барселона Франк Рийкард призна, че неговият отбор така и не е успял да намери себе си, след като допусна първото попадение на Вияреал, довело до поражение за „каталунците” с 0:2 като гост.

Според холандеца голът на Робер Пирес на „Ел Мадригал” е накарал неговите футболисти да се притеснят твърде много, докато домакините са започнали да играят по-спокойно.

След загубата на Барса, борбата за титлата в Испания остана най-завързаната в Европа, като и трите отбора в челото са разделени само от по една точка. Барса е с 59, Севиля с 58, а Реал Мадрид има 57.

„Направихме си сами нещата трудни, когато допуснахме този първи гол,” каза Рийкард на пресконференцията след мача. „Ако не използваш възможностите, които създаваш, винаги си изправен през опасността другият отбор да ти вкара.”

„Фактът, че първи отбелязаха им даде огромно преимущество, тъй като те са много добре организирани в защита, но също така и много подвижни, и затова са силни на контраатака. След като вкараха, за нас стана още по-трудно, тъй като Виляреал затвориха всички пространства. Опитахме се да обърнем резултата, но не успяхме.”

Въпреки пропиления аванс на върха, Рийкард продължава да мисли философски относно надпреварата за титлата.

„Всеки мач, в който не си победил, е една пропусната възможност, но трябва да продължим да работим, за да печелим мачове и да взимаме точки,” каза той. „Има още важни мачове до края и трябва да продължаваме напред.”