Наставникът на Барселона Франк Рийкард сподели, че изпуснатата титла в Испания през миналия сезон, може да окаже благоприятно влияние върху „каталунците”.

„Не смятам, че сме провалили напълно. Бяхме много близо по точки с шампионите. От друга страна е вярно, че позволихме да ни се изплъзнат доста възможности, когато имахме реални шансове да спечелим. Ако погледнем назад обаче, мисля, че всичко ще е за добро”, започна Рийкард.

„Може би, сега ще успеем да открием най-доброто в себе си и да го покажем. Един сезон може да спечелиш три или четири титли, а през следващия само един трофей, но винаги трябва да си сред основните претенденти. Постоянно в главата ти, трябва да е философията, която изповядват членовете на борда и техническият директор и винаги да си мотивиран за успехи”, каза наставникът.

„Относно критиката към мен – не мога да оставя да ми влияе прекалено много. Трябва да се концентрирам върху техническата си работа и да вземам трудните решения. Не обръщам много внимание и на хвалбите по мой адрес”, завърши треньорът на Барселона.