Старши треньорът на Барселона Франк Рийкард смята, че четирите точки, с които изостава неговият отбор от Реал Мадрид преди дербито между двата състава на 23 декември, съвсем точно отразяват случилото се в първенството до момента. Според холандеца, четирите точки са добра дистанция от лидера Реал, предвид формата на тимовете.

„Не можем да забравим, че сме имали доста лош късмет, както и че играхме дълго без важни футболисти като Самуел Ето`о, Яя Туре и Тиери Анри,” заяви Рийкард. „Когато всичките ми играчи са добре физически, тогава ще сме различни.”

Наставникът отбеляза, че усеща как самочувствието на момчетата му се покачва, особено след победата н 3:0 като гост на Валенсия в събота. „Определено си върнахме увереността,” отбеляза Рийкард.

Той бе доволен, че Самуел Ето`о отново е в игра и бележи голове, но сподели притеснението си от поредната контузия на Лионел Меси. „Меси е много експлозивен играч, затова има подобни мускулни проблеми,” призна Рийкард, който остави на пейката срещу Валенсия своята суперзвезда Роналдиньо. „Има мачове, в които трябва да въртиш състава, за да постигнеш най-добър резултат.”

Относно слуховете около бъдещето на Франк Рийкард в Барселона, той бе кратък и ясен: „Искам да остана. Гордея се, че съм тук и искам още успехи.”