Старши треньорът на Барселона Франк Рийкард призна, че неговият отбор е изглеждал изморен и блед през второто полувреме на срещата с Бетис, завършила 1:1, след като „каталунците” допуснаха късно изравняване.

„Когато Бетис ни вкараха гола, просто вече бяхме загубили концентрация,” коментира Рийкард след мача. „Трябваше да продължим да владеем топката, а ние започнахме да я губим често и да им я предоставяме.”

„Реферът записваше картона, когато те бързо изпълниха прекия свободен удар. Голът падна заради наше невнимание, за съжаление.”

Холандският треньор се съгласи и, че представянето на неговите момчета не е било на ниво след почивката.

„През второто полувреме ни липсваше сила да реализираме положенията си, и трябва да обърнем внимание на това,” заяви той. „Бетис имаше много малко шансове и изравни в последната минута. Направо ни шамаросаха през устата. Подходихме правилно към мача, започнахме го добре, но това не бе достатъчно.”

Рийкард не отдаде значение на смяната на Роналдиньо, като заяви, че това е нормално решение в хода на срещата. „Играчи се сменят във всеки двубой. Той бе наритан здраво на няколко пъти, затова аз реших да се опитаме просто да запазим гола аванс и затова пуснах Едмилсон. Нещата се решават от отбора, а не от един човек.”

Рийкард отново заложи на честта, като мотив за игра: „Можеш да губиш, да печелиш, да правиш равни, но трябва да излизаш с чест от ситуацията. Все още имаме шанс. Разочаровани сме, но е важно да запазим мотивацията си. Не трябва да навеждаме глави. Периодът е труден, но аз заставам зад футболистите си,” завърши наставникът на Барселона.