Петима футболисти на Испания не успяха да вземат пълноценно участие в поредната тренировка на европейския шампион преди световните квалификации.

Андрес Иниеста, който страда от травма в коляното, и Карлес Пуйол, който е с инфекция в крака, пропуснаха цялото занимание като предпазна мярка. Крилата Санти Касорла и Диего Капел пък напуснаха преждевременно, тъй като получиха контузии. Звездата на Виляреал Касорла се контузи след сблъсък с Пепе Рейна минути преди да получи травма и играчът на Севиля Капел.

Двамата преминаха прегледи, които установиха, че Капел няма да може да помогне на Испания в предстоящите двубои, тъй като има разкъсване в адуктора на десния крак. По тази причина селекционерът Висенте Дел Боске по спешност привика Алберт Риера от Ливърпул, който се очаква днес да се присъедини към Ла Фурия.

Санти Касорла пък не е тежко контузен и ще може са се включи на пълни обороти в тренировките на тима.

Отделно от групата вчера тренира и Раул Албиол, който пристигна малко по-късно от останалите испански играчи на базата Лас Росас. От днес обаче се очаква и той да е напълно готов за натоварванията.