Селекционерът на испанския национален тим Висенте дел Боске сподели, че се страхува от Франк Рибери, но допълни, че Франция разполага с още играчи от световна класа.

Наставникът на „ла фурия роха“ обаче заяви, че няма да направи грешката, като нареди на неговите футболисти да се фокусират само върху 29-годишния играч на Байерн Мюнхен. Дел Боск е на мнение, че „петлите“ не зависят изцяло от него при създаването на положения и отбелязването на голове.

„Дали се страхувам от Франк Рибери? Да, но Карим Бензема и Самир Насри също са играчи от световна класа“, каза Дел Боске. „На моя тим няма да му бъде никак лесно.“

Испания довечера ще излезе като фаворит в четвъртфиналния сблъсък, особено след слабата игра на Франция при загубата от Швеция с 0:2 в груповата фаза на турнира. Въпреки това Дел Боске изобщо не се е замислял как ще подходи към евентуалния полуфинал срещу Португалия.

„Мислите ми са насочени само към мача с Франция. Всичко друго би било проява на неуважение към тях“, категоричен бе испанският специалист.