В мач от 11-я кръг на Примера дивисион Валенсия доста изненадващо загуби с 2:3 от новака Спортинг Хихон на своя стадион „Местая” и по този начин пропусна идеалната възможност да излязат начело във временното класиране.

В 19-та минута при контраатака за отбора от Хихон Мичел подаде на Луис Моран, който с хубав удар се разписа в мрежата на Ренан.

Моран можеше да направи резултата 2:0 за Спортинг в 44-та минута, но неговият удар срещна гредата.

Гостите в крайна сметка стигнаха до второ попадение в срещата, след като в 51-та минута Барал се възползва от грешка на Морети и прати топката във вратата на Валенсия.

Четири минути по-късно Мориентес стреля опасно с глава, но топката излезе в аут.

Домакините получиха право да изпълнят дузпа в 68-та минута, когато Барал игра с ръка в наказателното поле на Спортинг, а Давид Вия бе точен от бялата точка за 1:2.

Отборът от Хихон стигна до трети гол в мача, след като в 81-та минута Неру премина през Еду и центрира в наказателното поле на Валенсия, където Диего Кастро с глава направи безпомощен Ренан.

В 90-та минута Рубен Бараха подаде добре към Мата, който с хубав удар отбеляза втория гол за Валенсия в мача, но това не бе достатъчно и „прилепите” загубиха с 2:3.

В последните секунди на двубоя Билич бе изведен сам срещу Ренан, но ударът му бе париран от бразилския страж на домакините.

След тази загуба Валенсия се намира на трето място с 23 точки, колкото има и четвъртия Реал Мадрид. Спортинг се изкачи на седма позиция с 15 точки преди останалите срещи от кръга.