Абел Ресино постигна първия си сериозен успех начело на Атлетико Мадрид, обръщайки с 4:3 лидера в Примера дивисион Барселона, след като на два пъти неговият тим беше догонващ в резултата – от 0:2 и от 2:3.

„Представянето ни през първата част беше много слабо и срещу такъв противник напълно логично бяхме наказани”, каза наставникът на дюшекчиите, които получиха два гола през първите 31 минути преди да тръгнат на щурм.

„Важното беше, че не се предадохме и с вложихме много усилие, като не е лесно да се върнеш в играта, когато изоставаш с два гола разлика.”

„Това е нещо, за което бяхме говорили и играчите отреагираха. Продължаваме да се подобряваме с всеки изминал ден, но срещу Барса отборът си даде добра сметка какво представлява”, добави щастливият Ресино.

Любопитен факт от биографията на Абел Ресино е, че през 1991 година, като вратар на Атлетико поставя европейския рекорд от 1275 минути без допуснат гол в шампионатни мачове, който наскоро беше подобрен от Едвин Ван Дер Саар с Манчестър Юнайтед, но все още е номер едно в Примера.