Мачът между Райо Валекано и Реал Мадрид бе отложен, след като прерязан кабел спря електричество в района на стадион „Вайекас".

Срещата вероятно ще се състои в понеделник от 21 часа българско време, а мачът, който по-програма е също в понеделник, Ла Коруня - Севиля, ще бъде изместен за 22.45.

Според човек от кметството, говорил пред Canal + става дума за саботаж, и въпросният кабел е бил прерязан нарочно. Извършителят се издирва.

След като се разбра за отлагането, Реал Мадрид излезе на терена, за да проведе лека тренировка и да се разтъпче на тревата на стадиона.

ХРОНОЛОГИЯ НА СЪБИТИЯТА:

Първоначално се смяташе, че срещата ще стартира със закъснение.

Феновете изобщо не бяха допускани на стадиона, първо, тъй като не работят електронните устройства на входовете, и второ, заради мерки за сигурност в пълния мрак над съоръжението.

Към 22.15 се появи информация и че се мисли върху отлагането на срещата с 24 часа, за да се играе тя утре.

Canal + твърди, че реферът има последната дума. На играчите е казано, че ще бъдат предупредени половин час преди началото на срещата, за да могат да загреят, а все още никой не им е съобщил нищо.

Решено: Отлагат Райо - Реал

източник: Reuters

Към 22.37 излезе информация, че е даден срок на електротехниците за отстраняване на проблема до 23 часа. Ако това не стане, мачът ще бъде отложен.

Двете опции, които се спрягат са, мачът да стартира в 23.30 българско време, ако електричеството бъде възстановено, или двубоят да се премести за понеделник, около 21.30 часа.

Решено: Отлагат Райо - Реал

източник: Reuters