Членовете на Барселона вече започнаха да гласуват в референдума, който ще се произнесе относно бъдещето на стадион „Камп Ноу“, „Палау Блауграна" (спортната зала) и „Еспасио Барса" (тренировъчни игрища и други площи). 5-и април е определян като един от най-важните дни в историята на клуба. Точно 118 578 членове на Барселона имат право да участват във вота.

ВИДЕО НА ПРОЕКТА МОЖЕ ДА ВИДИТЕ ТУК!

Референдумът ще протече от 9 до 21 часа местно време. Въпросът, който е поставен пред членовете е: „Одобрявате ли предложението за новия „Камп Ноу", „Еспасио Барса" и новия „Палау Блауграна"?". Имащите право на вот са изправени пред три варианта за отговор - "да", "не" и "празна бюлетина", като последната опция е неутрална позиция.

От Барселона решиха, че няма никакъв проблем референдумът да се проведе, въпреки че каталунците играят от 19 часа срещу Бетис. Ръководството на клуба се надява, че провеждането на срещата от 32-я кръг на Примера дивисион ще стимулира повече членове да дадат вота си.

Проектът ще струва 600 милиона евро. Цялата конструкция ще се издига на невероятните 104 000 квадратни метра, в сравнение със сегашните 40 000. Така той ще стане най-големият стадион в света. Проектът се казва "Еспай Барса". Работата ще започне през май 2017-та година, и трябва да приключи през февруари 2021-ва.

Идеята е за създаване на нов стадион за 105 000 зрители, зала за 12 хиляди зрители, по-малка зала, и ледена пързалка, търговска и обществена зона, модерни офиси и т.н.