Виляреал постигна ключов успех в борбата за оцеляване в Ла Лига, след като се наложи с 3:1 срещу Райо Валекано в мач от 28-ия кръг на испанския шампионат. По този начин „жълтата подводница“ надделя над пряк конкурент в битката за запазване на елитния си статут в Примера дивисион.

Хауме Коста получи контузия в 17-та минута и бе сменен принудително от Мигелон Ямбрих.

Райо Валекано поведе в резултата в 20-та минута, когато Бебе изпълни късо корнер към Жанели Имбула, който центрира в наказателното поле на Райо Валекано, където Марио Суарес засече топката с глава и я вкара във вратата на Серхио Асенхо.

Виляреал можеше да изравни резултата в 37-та минута, но Димитриевски спаси удара на Чуквуезе.

Виляреал успя да изравни резултата в 50-та минута, когато след пас към Екамби, защитник на Райо се опита да изчисти топката, но тя стигна до нападателя на Виляреал, който отблизо не пропусна да реализира.

Виляреал осъществи пълен обрат в мача в 52-та минута, когато Висенте Ибора пусна перфектен извеждащ пас към Екамби, който излезе сам срещу Димитриевски и хладнокръвно реализира.

Виляреал вкара трети гол в 88-та минута. Ману Морланес пусна отличен пас към Жерар Морен, който нахлу, излезе сам срещу Димитриевски и вкара за 3:1.

Виляреал е седемнадесети с 29 точки, а Райо Валекано е предпоследен с 23 точки.