Рекреативо Уелва победи с минималното 1:0 Осасуна в дербито между последните два тима в Примера дивисион. Гостите продължават да са само с един-единствен успех до момента през този сезон, и със спечелените девет точки са на ръба на отчаянието.

Рекреативо е предпоследен, но все пак има равни точки – по 13 – с Майорка и Еспаньол. Попадението за тима от Уелва падна едва в 84-та минута, а негов автор бе Адриан Колунга.

В друго мини-дерби от днес, Валядолид не остави никакъв шанс на Ла Коруня и победи с класическото 3:0, като по този начин продължава да гони по петите отборите от Зона УЕФА. Йонатан Сесма и Педро Лопес се разписаха през първото полувреме, в 15-та и 25-та минута, за да дадат добра преднина за домакините. Крайният резултат оформи Педро Леон в 56-та минута, и отказа всички опити на Депортиво за обрат.

Валядолид е осми в класирането с 23 точки, Ла Коруня има само една повече на седма позиция. С 24 точки е и шестият в подреждането Атлетико Мадрид, а шампионът Реал е пети с 26 точки.

Останалите резултати от Примера дивисион:

Алмерия – Сантандер 1:1

Атлетик Билбао – Хихон 3:0

Хетафе – Майорка 4:1

Малага – Нумансия 2:0

От 20 часа – Севиля - Вияреал