Нападателят на Атлетико Мадрид Хосе Антонио Рейес ще бъде наказан от своя клуб, заради обиди по адрес на треньора Хавиер Агире, който реши да замени звездата в началото на второто полувреме на двубоя с Барселона в неделя.

Рейес направи разочароващ мач при поражението с 0:3, но бе бесен на решението на наставника да го извади толкова рано. Бившето крило на Арсенал и Реал Мадрид напсува три пъти Агире, изрита бутилка с вода, а след това скъса фланелката си.

Разбира се, Агире бе недоволен от поведението на своя подчинен и на пресконференцията след срещата заяви: „Има йерархия, която трябва да се уважава. Преди всички е отборът, не може да мислим само за себе си, никой не може, независимо от името му.”

Агире бе категоричен, че поведението на Рейес е било неприемливо, и въпреки че все още не е говорил с играча, ще го направи скоро. „Знам точно какви думи е казал, защото ми ги предадоха,” каза наставникът. „Ясно е, че има неща, които трябва да се оправят между нас. Правилата са пределно ясни. Ще обсъдим ситуацията, за да върнем хармонията в отбора.”

През седмицата мексиканският специалист ще се срещне със спортния директор на Атлетико Питарх и двамата ще решат какво да е наказанието. Хавиер Агире ще има последната дума.