Шампионът на Испания Реал (Мадрид) започна да се активизира на трансферния пазар. Шефовете на клуба са обещали три нови попълнения на новия старши треньор на отбора, който най-вероятно ще бъде германецът Бернд Шустер.

След взимането на Кристоф Метцелдер от Борусия Д, сега босовете на „белия балет” са се прицелили в Габи Милито от Сарагоса и Кристиан Киву от Рома.

За Милито има оферта от Ювентус, но „кралете” ще дадат в замяна Емерсон и Иван Елгера, които не са желани на „Сантиаго Бернабеу”.

За Киву „кралете” се конкурират с Барселона и Интер. Засега офертата на Реал е по-ниска от тази на каталунския клуб. Според испанските медии столичани ще форсират трансфера на румънския защитник, след като предложат в замяна на „вълците” Фабио и Антонио Касано.

Също така Серхио Рамос най-вероятно ще се завърне в родния си отбор Севиля, които ще платят за футболиста около 7 милиона евро. Има възможност Рамос да заиграе от следващия сезон и в Ливърпул, тъй като е желан от мениджъра Рафаел Бенитес.

Реал Мадрид не се е отказал и от възможността да привлече и холандското крило на Челси Ариен Робен. Очаква се пред следващата седмица да има официална среща между спортния директор на Реал Предраг Миятович и изпълнителния директор на лондончани Питър Кениън.