Под непрестанния проливен дъжд в Мадрид Реал спечели домакинството си срещу Райо Валекано с 5:0 и изми част от срама, дошъл след загубите от Барселона и Севиля. Два гола за кралския клуб вкара Гарет Бейл, а с по едно попадение се отличиха Роналдо, Карвахал и Мората.

ВИДЕО ОТ РАЗГРОМНАТА ПОБЕДА НА РЕАЛ МАДРИД ВИЖТЕ ТУК!

Още от първите минути стана ясно, че Реал ще търси изразителна победа срещу градския съперник. Скоро след първия съдийски сигнал се откри първата възможност пред Бензема, но Рубен Мартинес спаси.

В 15-ата минута обаче Мартинес бе безпомощен при първия точен удар на Роналдо. Гарет Бейл пусна към португалеца, който с първото си докосване елиминира двама съперници, а с второто прати топката в долния десен ъгъл на стража на Райо.

Десетина минути по-късно Бензема направи голям пропуска на метри пред врата, а след това Серхио Рамос опита късмета си от пряк свободен удар, но би над гредата.

В 37-ата минута конфузен пропуск направи и Бейл. Уелсецът остана сам срещу вратаря, но обърка крачките и сам се свлече на мократа трева.

Головият рецитал за Реал започна през втората част. 10 минути след почивката Даниел Карвахал вкара след многоходова комбинация и асистенция на Роналдо.

Последваха два пропуска на юношата на Реал Саул, който сега защитава цветовете на Райо Валекано, преди Гарет Бейл в 67-ата минута да сложи точка в спора. Анхел ди Мария проби по лявото крило и пусна успореден на голлинията пас към Бейл, който отблизо вкара за 3:0.

Три минути по-късно уелсецът бе изведен сам срещу Мартинес и без проблеми вкара втория си гол в мача.

След това Кристиано Роналдо се прояви егоистично и се засуети на границата на наказателното, вместо да подаде на някой от свободните си съотборници.

В 78-ата минута изгря звездата на Алваро Мората. Той получи топката в ъгъла на наказателното поле, нагласи си я на десния крак и с мощен удар я прати в горния ляв ъгъл на вратаря на гостите за 5:0.

Малко преди края и защитникът на Реал Марсело бе близо до гол, но след меле пред вратата на Райо и шут на бразилеца топката срещна тялото на Роналдо и в крайна сметка не застраши Рубен Мартинес.

След тази победа статуквото на върха в Испания се запази и Реал остава трети на две точки зад Барселона и на три зад Атлетико Мадрид. Райо Валекано пък е 13-и с 33 точки.