Реал Мадрид явно предчувства шампионската титла, това е сигурно. Пет кръга пред края на сезона в Примера дивисион „кралският клуб” е на десет точки пред втория Виляреал, и на 11 пред Барселона, и вече се вижда с трофея.

Затова организаторите в Реал са започнали малко по малко да се подготвят за големите празненства по случай спечелването на титлата. Заедно с кметството на Мадрид, от тима работят върху специална хореография на площад Сибелес, където винаги „белият балет” показва купите си.

Още вчера от ръководството на Реал са провели разговори, за да организират за днес среща с кметски представители, на която да се обсъдят детайли по сигурността и др. Както обикновено се очаква „кралският клуб” да предостави списък с нещата, които иска да включи в тържествата, за да работят градоначалниците по въпроса.

Основите ще бъдат същите като миналата година, но този път клубът е обещал играчите да се „постараят” да не се къпят в шадравана на площада. Футболистите ще приветстват феновете си от платформа, която ще заобикаля монумента и ще е на няколко метра от земята.

Основният дебат между Реал и кметството остава начинът, по който Раул ще се качи до върха на статуята, за да я закичи с шал на клуба. Капитанът настоява това да се прави, въпреки недоволството на градските управленци.