Реал Сосиедад направи важна крачка към класиране в топ 4, което ще даде възможност на отбора да участва в турнира Шампионска лига. Баските победиха с 4:2 като домакини Малага в мач от 30-я кръг на Примера дивисион, който се игра на стадион „Аноета“.

Домакините решиха крайния изход от срещата още през първото полувреме. В 20-та минута Гриесман стреля опасно, но топката рикошира в крак на футболист на Малага и срещна гредата, след което излезе в корнер.

Реал Сосиедад поведе в резултата в 20-та минута, когато след центриране от корнер в наказателното поле на Малага, Карлос Вела засече топката и я прати във вратата на Камени.

Баските удвоиха своята преднина в 24-та минута, когато Де Ла Бея с много прецизен удар вкара топката във вратата на Камени.

Реал Сосиедад реализира трето попадение в 30-та минута, когато Агирече подаде към Гриесман, а той този път не пропусна да се разпише и да направи преднината на домакините класическа.

Малага намали пасива си в 43-та минута след попадение на Педро Моралес.

Второто полувреме започна отлично за домакините. Реал Сосиедад поведе с 4:1 в 51-та минута, когато Рубен Пардо центрира от корнер в наказателното поле на Малага, където Серхио Санчес изпусна Иниго Мартинес, който засече топката с глава и я прати във вратата на Камени.

Реал Сосиедад изпусна да разгроми своя съперник, като в 65-та минута след удара на Карлос Вела топката срещна напречната греда.

Роке Санта Крус намали пасива на Малага в 70-та минута.

Със спечелените три точки Реал Сосиедад вече има 51 и заема четвърто място, докато Малага остана на пета позиция с 47 точки.