Отборът на Реал Сосиедад взе аванс пред Виляреал преди реванша от осминафиналите за Купата на Краля. Сосиедад се наложи с 3:1 преди ответния двубой на „Ел Мадригал“, който ще се играе на 11 януари.

Гостите допуснаха сериозни грешки в отбрана и така, въпреки че владееха инициатива в доста моменти от срещата, си тръгнаха с поражение.

Реал Сосиедад поведе след 17 минути игра. Умела комбинация между Оярзабал и Уилям завърши с гол на последния за 1:0. В 33-ата минута Карлос Вела се възползва от сериозна грешка в отбраната на „жълтата подводница“ и реализира за 2:0.

След почивката домакините потърсиха и трети гол, който дойде в 72-ата минута. Берчиче изведе отляво Оярзабал, който нахлу в пеналта, и с хубав изстрел покачи на 3:0.

Пет минути по-късно обаче Виляреал намали пасива след страхотен гол на Тригерос. Той стреля мощно от зоната пред дъгата на наказателното поле и оформи крайното 1:3.

Същевременно в друг мач от осминафиналите Алкоркон и Кордоба не се победиха, като направиха 0:0. Ответният двубой е 11 януари от 20.00 часа.