Хетафе се наложи с 2:1 над Реал Сосиедад в мач от 10-ия кръг на Ла Лига на “Колисеум Алфонсо Перес”. Микел Оярсабал откри резултата в полза на баските още в петата минута. Анхел Родригес вкара изравнителното попадение в 78-та, а Хорхе Молина реализира пълен обрат в срещата, разписвайки се от дузпа.

Гостите поведоха в резултата рано-рано след перфектно организирана контраатака в петата минута на двубоя. Андан Янузай намери отлично Микел Оярсбал, който незабавно се втурна към наказателното поле, а след това изпрати топката право в мрежата на домакините за 1:0.

В 30-ата минута Вилиан Жозе опита директен обстрел от пряк свободен удар, но опитът му мина на сантиметри от гредата.

В 43-ата Оярсабал изпусна чудесна възможност да удвои, след като връхлетя върху отбита топка на границата на наказателното поле, но ударът му прелетя високо над напречната греда.

Атаките на гостите от “Аноета” продължиха и в 66-ата Алваро Одриосола получи прецизно подаване и стреля към долния десен ъгъл. Гуаита обаче предугади намеренията му и отрази удара с добра реакция.

В 74-ата Анхел Анхел си проправи път между няколко съперника и изстреля топката от ръба на наказателното поле в левия ъгъл, но стражът на домакините спаси.

Четирит минути по-късно падна и изравнителното попадение за домакините. Портийо намери Анхел Родригес, който овладя добре, а след това намери пространство в наказателното поле, за да вкара топката в мрежата.

Само минута по-късно отново Анхел получи брилянтно подаване и пропиля голяма възможност, шутирайки от наказателното поле малко над напречната греда.

Домакините реализираха пълен обрат в 85-ата минута, когато Иниго Мартинес повали Анхел на земята. Главният реферъ Мартинес Санчес не се поколеба да покаже “бялата точка” на Хетафе, а Хорхе Молина бе безпогрешен от 11-метровия удар.

След спечелените три точки Хетафе се изкачи на десетата позиция в класирането с актив от 12 пункта, а Реал Сосиедад заема деветата с 14.