Реал Сосиедад не успя да пробута “краставиците си“ на специалистите от Леганес и завърши 2:2 при гостуването си край Мадрид. Местният тим, известен в Испания като „краставичарите“ се вдигна от два гола пасив, за да изтръгне точката от баския си опонент в края.

Мачът от втория кръг на Ла Лига започна великолепно за гостите от Страната на баските. В 11-ата минута Хосеба Салдуа подаде по конец на Давид Сурутуса , който имаше лесна задача да плъзне топката в празната врата за 0:1.

Леганес - Реал Сосиедад 2:2

източник: БГНЕС

Не бяха изминали 6 минути от първия гол, когато падна и втори във вратата на „краставичарите“ от Леганес. Една отбита топка се оказа в краката на Асиер Ияраменди и той я изпрати пак във вратата на домакините за 0:2.

Леганес - Реал Сосиедад 2:2

източник: БГНЕС

Всичко вървеше гладко за гостите в тези начални минути, но впоследствие се оказа, че няма да им бъде лесно да задържат трите точки.

Димитриос Сиовас разтресе напречната греда на вратата на Сосиедад в 31-ата минута.

Сетне дойде моментът на Набил ел Жар да покаже отличната си техника на удар и в 54-ата минута отдалеч да намали на 1:2. Малко след това не бе зачетен и гол в полза на Леганес заради засада.

Леганес продължи да натиска и да създава положения, а за баските бе неимоверно трудно да удържат аванса си от един гол. Изглеждаше, че ще го сторят, но накрая не успяха да продадат краставиците си на „краставичарите“, както е известен местния тим.

Отново Ел Жар бе футболистът, който вкара късно в мача за крайното 2:2 и Леганес спечели заслужена точка, първа в шампионата за тима. Реал Сосиедад пък е с 4 от два мача.

В другия петъчен мач Хетафе съумя да се справи като домакин с гостуващия Ейбар, побеждавайки го с 2:0. В 18-ата минута за тима от мадридското предградие вкара Анхел Родригес, а Хорхе Молина в 90-ата сложи точка на спора. Хетафе има 3 точки в актива си, а Ейбар е с две загуби.