Реал Сосиедад допусна изненадваща издънка при домакинството си на Ейбар. Двубоят от 25-ия кръг на Примера дивисион завърши 2:2 насред „Аноета“. По този начин домакините намалиха значително шансовете си за място в топ 4 и участие в квалификациите на Шампионската лига.

Ейбар създаде първата опасност в мача в 3-та минута, когато Педро Леон центрира в наказателното поле на Реал, където Рубен Пеня стреля с глава, но над напречната греда в аут.

Реал Сосиедад поведе в резултата в 14-та минута, когато Алваро Одриосола центрира в наказателното поле на Ейбар, където Хуанми стреля с глава и изпрати топката във вратата на Йоел Родригес.

Ейбар успя да изравни резултата в 25-та минута, когато Педро Леон центрира от корнер в наказателното поле на Реал Сосиедад, където Ескаланте засече топката с глава и я изпрати във вратата на Херонимо Руи.

Руи се наложи да спасява удара на Педро Леон в 37-та минута.

Гостите имаха претенции за дузпа в 39-та минута за игра с ръка на Юри, но арбитърът прецени, че няма основание да посочи бялата точка, въпреки че останаха много сериозни съмнения.

Ейбар остана с човек по-малко на терена, след като Флориан Лехеуне бе изгонен за втори жълт картон в 46-та минута.

Реал Сосиедад завърши мача също в намален състав, след като Хуанми бе изгонен за втори жълт картон в 59-та минута за нарушение срещу Педро Леон.

Съдията Ундиано Майенко свири дузпа за Реал Сосиедад в 66-та минута за нарушение на Йоел срещу Иниго Мартинес. Наказателният удар бе реализиран от Карлос Вела в 68-та минута.

Старши треньорът на Ейбар Мендилибар бе изгонен от треньорската скамейка заради протестите за отсъдената дузпа.

Ейбар успя да изравни резултата в добавеното време на срещата с гол на Педро Леон.

Реал Сосиедад е пети в класирането с 45 точки, колкото има и четвъртия Атлетико Мадрид, но „дюшекчиите“ са с мач по-малко. Ейбар е седми с 39 точки.