Реал Мадрид победи Кадис с 3:1 и спечели трето място на турнира Каранса в най-интересния мач от надпреварата. За „кралския клуб” това бе последна проверка преди реванша за Суперкупата на Испания срещу Севиля, където „белите” имат за наваксват един гол пасив.

Резултатът бе открит в 12-та минута, когато защитник на Кадис фаулира Савиола в наказателното поле и реферът отсъди дузпа. Роберто Солдадо не срещна проблеми от бялата точка и отбеляза за 1:0. Първото полувреме бе много силно за Робиньо и Гути, които правеха каквото си искаха на терена, а бразилецът можеше да се разпише поне няколко пъти, ако не бяха адекватните намеси на вратаря Контрерас.

Попадение така и не падна повече през първото полувреме, а след почивката Кадис успя да стигне до равенство. Енрике разстреля Дудек с мощен шут в 60-та минута.

Четвърт час по-късно Рууд Ван Нистелрой, появил че като резерва, засече с глава центриране от корнер, за да изведе отново „белия балет” напред. Холандецът получи и капитанската лента след смяната на Гути.

Сериозно меле бе на път да помрачи мача малко след това, когато Мадина удари с лакът в лицето Пепе и футболистите се сбиха на терена. Сблъсъкът приключи с изгонването на Диара и Медина.

Крайният резултат 3:1 за Реал бе оформен от защитник на Кадис, който си отбеляза автогол при опита си да изчисти една топка.

Рууд ван Нистелрой демонстрира чудесна форма, след като три месеца лекуваше контузия, а Робиньо блесна в ролята на плеймейкър, като създаде най-опасните положения за Реал.

Старши треньорът Бернд Шустер пусна в игра напълно различна единайсеторка от онази, която загуби от Бетис ден по-рано, като в рамката застава Йежи Дудек.