Реал Мадрид изигра един от най-силните си мачове от началото на сезона и напълно заслужено се класира за финала на Шампионската лига в Лисабон. „Белия балет“ разби с 4:0 Байерн Мюнхен насред „Алианц Арена“ и с общ резултат 5:0 се класира за финала на турнира в Лисабон на стадион „Луш“. „Кралете“ тотално надиграха своя съперник, като го съкрушиха с два бързи гола в 16-та и 20-та минута дело на Серхио Рамос. Кристиано Роналдо се разписа на два пъти в 34-та и 89-та минута и по този начин оформи крайния резултат в срещата. Байерн бе неузнаваемо слаб в защита, а Мануел Нойер се представи изключително слабо, като няколко негови намеси показаха, че не се намира във форма.

ВИДЕО ОТ КАТЕГОРИЧНАТА ПОБЕДА НА РЕАЛ НАД БАЙЕРН ВИЖТЕ ТУК!

За поредна година се запази неписаното правило един отбор да не може да спечели две поредни години трофея в Шампионската лига.

С двата си гола срещу Байерн Мюнхен Кристиано Роналдо подобри рекорда на Лионел Меси за най-много попадения в Шампионската лига. Португалецът вече има 16 гола.

Серхио Рамос взе реванш срещу Байерн за пропуснатата дузпа преди две години, като се разписа на два пъти на „Алианц Арена“.

Двубоят започна с минута мълчание в памет на Тито Виланова и Вуядин Бошков.

Реал Мадрид започна по-силно мача и можеше да поведе още в 10-та минута, когато Мануел Нойер сбърка в опита си да избие една топка с глава. Кълбото попадна в Гарет Бейл, който стреля към опразнената врата, но ударът му бе неточен, над напречната греда.

Първият сблъсък на терена бе в 11-та минута, когато Франк Рибери се спречка с Даниел Карвахал. Пепе и Марио Манджукич също се включиха в краткото меле, но намесата на съдията Педро Проенса предотврати по-сериозна разправия.

Анхел Ди Мария пробва да изненада Мануел Нойер в 12-та минута с диагонален удар, но изпрати топката в страни от левия стълб на вратата на Байерн.

Реал Мадрид поведе с 1:0 в 16-та минута, когато Лука Модрич центрира в наказателното поле на Байерн, където Кристиано Роналдо и Данте се разминаха с топката, която бе засечена от Серхио Рамос, който я изпрати във вратата на Мануел Нойер. Германският национал можеше да се справи по-добре с реакцията си. Рамос бе изпуснат при статичното положение от Дейвид Алаба.

Испанският гранд удвои своята преднина в 20-та минута, когато Анхел ди Мария центрира от фаул в наказателното поле на Байерн, където Пепе продължи топката с глава към Серхио Рамос, който отново с глава изпрати кълбото за втори път в мрежата на Мануел Нойер.

Байерн организира една от редките си атаки в 25-та минута, когато Филип Лам подаде към Франк Рибери, който овладя добре топката и стреля, но в страни от десния стълб на вратата на Икер Касияс.

Кристиано Роналдо направи добър спринт в 27-та минута, след което финтира Данте и стреля от дъгата на наказателното поле на Байерн, но в страни от десния стълб на вратата на Мануел Нойер.

Кристиано Роналдо направи класическа преднината на Реал Мадрид в 34-та минута. По този начин португалецът отбеляза 15-я си рекорден гол в Шампионската лига и подобри постижението на Лионел Меси. В 34-та минута Франк Рибери загуби по много елементарен начин топката и я подари на Анхел ди Мария, който веднага продължи към Карим Бензема. Французинът на свой ред подаде към Гарет Бейл, а той изведе Кристиано Роналдо сам срещу Мануел Нойер. Португалецът бе категоричен и преодоля Нойер за 3:0.

Мануел Нойер направи нова грешка в 37-та минута, когато не изчисти добре една топка и тя попадна в Кристиано Роналдо, който се опита с далечен удар да я прати в опразнената врата, но в крайна сметка тя излезе в аут.

Чаби Алонсо получи жълт картон в 38-та минута и ще пропусне финала в Шампионската лига в Лисабон.

Дейвид Алаба стреля опасно в 42-та минута, топката рикошира в главата на Пепе и мина заплашително близо, но в страни от десния стълб на вратата на Икер Касияс.

През второто полувреме старши треньорът на Байерн Хосеп Гуардиола се опита да промени играта на своя отбор, като извади от игра Марио Манджукич, а пусна на терена Хави Мартинес, но вече бе твърде късно за обрат.

Байерн се опита да върне един гол още в 53-та минута, когато се наложи Серхио Рамос да избие топката след опасен удар на Дейвид Алаба. Четири минути по-късно Ариен Робен отправи диагонален удар, но топката премина в страни от десния стълб на вратата на Икер Касияс. В 60-та минута Франк Рибери финтира Гарет Бейл и Фабио Коентрао, след което стреля, но в близкия ъгъл, където се бе пласирал Икер Касияс, който отново спаси. Тони Кроос стреля отдалеч в 64-та минута, но Икер Касияс отново се намеси авторитетно и спаси.

Реал Мадрид бе близо до това да вкара четвърти гол в 65-та минута, когато Фабио Коентрао отблизо стреля, но Мануел Нойер спаси.

Байерн се опита да вкара почетен гол в 76-та минута, когато Ариен Робен подаде към Марио Гьотце, който надигра Рафаел Варан и стреля отблизо, но над напречната греда в аут. Две минути по-късно Тони Кроос стреля от дъгата на наказателното поле на Байерн, но над напречната греда в аут.

Реал Мадрид отбеляза четвърти гол в 89-та минута, когато Кристиано Роналдо стреля от фаул, стената изградена от играчи на Байерн подскочи, а Мануел Нойер само изгледа как топката влетя във вратата му.

Така Реал Мадрид ще играе на финала на 24-и май в Лисабон, а негов съперник там ще бъде Атлетико Мадрид или Челси.

Байерн Мюнхен – Реал Мадрид 0:4

0:1 Серхио Рамос 16', 0:2 Серхио Рамос 20', 0:3 Кристиано Роналдо 34', 0:4 Кристиано Роналдо 89'

Байерн Мюнхен: 1. Мануел Нойер – 21. Филип Лам (к), 4. Данте, 17. Жером Боатенг, 27. Дейвид Алаба – 31. Бастиан Швайнщайгер, 39. Тони Кроос – 10. Ариен Робен, 25. Томас Мюлер (72' - 14. Клаудио Писаро), 7. Франк Рибери (72' - 19. Марио Гьотце) – 9. Марио Манджукич (46' - 8. Хави Мартинес)

резерви: 32. Лукаш Рийдер, 5. Даниел ван Буйтен, 13. Рафиня, 34. Пиер Хьойберг

старши треньор: Хосеп Гуардиола

Реал Мадрид: 1. Икер Касияс – 15. Даниел Карвахал, 4. Серхио Рамос (75' - 2. Рафаел Варан), 3. Пепе, 5. Фабио Коентрао – 22. Анхел ди Мария (84' - 16. Каземиро), 14. Чаби Алонсо, 19. Лука Модрич – 11. Гарет Бейл, 9. Карим Бензема (80' - 23. Иско), 7. Кристиано Роналдо

резерви: 25. Диего Лопес, 12. Марсело, 24. Асиер Ияраменди, 21. Алваро Мората

старши треньор: Карло Анчелоти

жълти картони: Данте 17'; Чаби Алонсо 38'

стадион: „Алианц Арена“

съдия: Педро Проенса (Португалия)