Липсата на две от новите звезди в отбора на Реал Мадрид – Карим Бензема и Кристиано Роналдо се оказа фатална за „белия балет”, който завърши 0:0 при гостуването си на Спортинг Хихон от осмия кръг на Примера дивисион.

Домакините имаха сериозно надмощие в първите минути на срещата, когато създадоха няколко опасности пред вратата на Икер Касияс, който обаче се представи блестящо и запази вратата си без гол.

В 31-та минута бе най-чистото положение за Реал да отбележи гол, когато след разбъркване в наказателното поле на Спортинг Хихон Раул се оказа в удобна ситуация, но не успя да се възползва.

През второто полувреме нещата се обърнаха и футболистите на Реал Мадрид се опитаха да стигнат до трите точки в срещата.

Гранеро можеше да порази целта в 53-та минута, но Хуан Пабло успя да спаси отправения по посока на неговата врата удар.

Кака и Чаби Алонсо имаха възможност да донесат победата на Реал Мадрид, но Хуан Пабло прояви невероятен рефлекс и не допусна попадение във вратата си.

След това равенство Реал Мадрид се изравни с Барселона на върха във временното класиране на Примера дивисион, като двата отбора имат по 19 точки, но каталунците приемат Сарагоса и могат отново да поведат еднолично. Спортинг Хихон се намира на седма позиция с 12 точки.