Реал Мадрид загуби днешното си гостуване на Бетис с 1:2 в мач от 24-я кръг от испанската Примера Дивисион.

Момчетата на Бернд Шустер са един от най-непредсказуемите тимове в Испания. След като миналата седмица размазаха Валядолид със 7:0, днес не успяха да се справят със 16-я в класирането.

Срещата започна отлично за „белия балет”, който успя да открие резултата в 6-та минута. След пробив на Робен отляво, холандецът центрира към Баптища, последният се размина с топката, но Дренте успя да я вкара във вратата на домакините.

Още до края на първото полувреме обаче Бетис успя да обърне резултата в своя полза. В 32-та минута, Еду се възползва от прекрасно центриране на Капи и с глава върна отбора си в мача.

В 36-та минута Еду беше в основата на второто попадение на домакините. След здрава борба със Салгадо по лявото крило, голмайсторът за Бетис успя да центрира към Гонзалес, който с глава прати топката в долния десен ъгъл на Касияс и направи резултата 2:1.

Кралският клуб не успя да промени развоя мача през второто полувреме, въпреки че в игра се появи и Рууд Ван Нистелрой.

Въпреки днешното поражение Реал остава на върха в Примера Дивисион с преднина от осем точки пред втория Барселона, но каталунците имат и мач по-малко. Бетис пък е на 13-то с актив от 28 точки.

В друга среща от първенството в Испания днес Севиля победи като гост Еспаньол с 4:2.