Реал Мадрид продължи с наказателните си акции по испанските и европейските терени, като сега разби на чужд терен Гранада с 4:0 в мач от десетия кръг на Примера дивисион.

Поредният нагледен урок на „Белия балет“ доведе до това, че тимът изпревари поне временно Барселона на върха на класирането, събирайки 24 точки.

Каталунците играят със Селта на свой терен от 21 часа.

Двубоят с Гранада започна устремно за Реал, който поведе още във 2-ата минута. Голмайсторът бе възможно най-традиционният – Кристиано Роналдо, който вкара в своя мач номер 700 в кариерата си.

Акцията започна Карвахал, оттам топката премина у Бензема, а той я предостави на Роналдо, който с рязък удар откри – 0:1.

Второто попадение на Реал беше изключително красиво. След изпълнение на тъч Бензема свали с гърди топката към Хамес и колумбиецът със страховито воле с левачката наниза топката във вратата за 0:2 в 31-ата минута.

Рециталът на кралския клуб продължи и след почивката. В 54-ата минута Роналдо асистира с пета на Бензема и изведен очи в очи с вратаря, той не сбърка за 0:3.

Четири минути преди края на мача падна и четвъртия гол. Вкара го отново Хамес, негов втори за деня, с което Реал би категорично Гранада с 4:0.

И докато Реал поне временно е начело в класирането, то Гранада е в долната половина на таблицата – 14-и с 9 точки.