Отборът на Реал Мадрид се наложи с 2:0 при гостуването си на Райо Велекано от 30-я кръг на Ла Лига. Точни за успеха на Кралския клуб бяха Крситиано Роналдо, който записа своя гол номер 300 с екипа на „балия балет“, и Хамес Родригес.

Същевременно срещата бе специална и за наставника на Реал Карло Анчелоти, който постигна 50-а победа начело на тима.

Двубоят бе интересен, а положения имаше и пред двете врати. Мадридистите имаха и претенции за дузпа срещу Роналдо.

Реал Мадрид владееше инициативата в началото на мача, а още в 23-ата минута възпитаниците на Карло Анчелоти вкараха, но попадението на Гарет Бейл не бе зачетено поради засада. Райо обаче не се отказваше да търси своите шансове. Домакините бяха настоятелни в опитите си, а така в 33-ата минута Манучо стреля опасно, а Икер Касияс показа котешки рефлекс и изби, за да осуети попадение в собствената си врата. Минута преди края на първата част Роберто Трасорас също постави на изпит уменията на Касияс, но и в тази ситуация се справи с отличен.

В началото на второто полувреме Гарет Бейл имаше великолепна възможност, която обаче не бе доведена до успешен завършек. Малко преди това, в 51-ата минута „кралете“ имаха претенции за дузпа срещу Кристиано Роналдо. Португалецът нахлу от ляво, последва съприкосновение между него и противников играч, а главният рефер вдигна жълт картон за симулация на носителя на Златната топка. Това реферско отсъждане изнерви играчите на Карло Анчелоти, като така срещата навлезе в малко по-напрегнато русло, а това закономерно доведе и до някои картони.

В 53-ата минута Карим Бензема направи пропуск, а в 55-ата минута Марсело стреля, но прати топката в страни.

В 65-ата минута Хамес Родригес имаше шанс да се разпише, но без късмет, а в 68-ата минута Кристиано Роналдо изведе своите напред. След добро центриране на от дясно на Дани Карвахал, нападателят засече с глава, за да отбележи своя гол номер 300 с екипа на Кралския клуб - 1:0.

Малко след това, в 73-ата минута, Хамес Родригес покачи на 2:0. Той получи пас около дъгата назателното поле от Кристиано Роналдо и с добър удар се разписа.

В заключителните минути на срещата играчите на Райо подеха инициативата. Домакините спретнаха няколко чудесни атаки, а Давид Кобеньо, Тито и Манучо направиха пропуски, за които допринесе и Икер Касияс с вещите си намеси.

В класирането Реал е на второ място със 70 точки, а Райо е 9-и с 38.

Същевременно в друг мач от същия кръг Гранада и Селта Виго направиха 1:1.