Реал Мадрид продължи победата си серия в Примера дивисион, след като спечели с класическото 3:0 срещу Тенерифе в мач от петия кръг на първенството.

През първото полувреме домакините играха много под нивото си. Мануел Пелегрини бе дал почивка на Рикардо Кака, но се наложи бразилецът да влезе в игра на полувремето.

Все пак „белия балет” поведе в резултата в 47-та минута, когато Чаби Алонсо подаде на втората греда към Карим Бензема и той направи безпомощен Арагонесес.

„Кралете” стигнаха до втори гол в срещата в 58-та минута, когато Бензема се възползва от грешка в отбраната на Тенерифе и се разписа за втори път във вратата на Арагонесес.

Бразилската звезда Кака оформи крайния резултат в срещата в 77-та минута след невероятно изпълнение.

Севиля разби с 4:0 Атлетик Билбао при гостуването си на стадион „Сан Мамес”, като по този начин андалусийци излязоха еднолично на трето място в класирането.

Гостите поведоха още в 5-та минута, когато Ренато изненада Горка Ираисос от пряк свободен удар.

В 20-та минута андалусийци удвоиха своята преднина, след като Негредо бе изведен очи в очи срещу Ираисос и не срещна проблеми при преодоляването му.

В края на първото полувреме Севиля стигна до трети гол в мач дело на Фреди Кануте в 45-та минута.

Домакините завършиха мача с човек по-малко, след като Аморебиета бе изгонен с втори жълт картон за нарушение срещу Серхио Санчес.

В 76-та минута Хесус Навас излезе сам очи в очи срещу Ираисос и вкара за крайното Атлетик Билбао – Севиля 0:4.