Рафаел Бенитес беше представен официално като новия треньор на Реал Мадрид. Специалистът, който подписа за 3 години с клуба, дал му път като треньор, получи топлата подкрепа на президента Флорентино Перес.

В неделя испанският наставник изведе бившия си тим Наполи за последен път, като регистрира загуба с 2:4, която остави неаполитанци извън Шампионската лига за следващата кампания.

Завръщането му в Мадрид обаче изтри всякакви негативни емоции и опитният специалист призна, че чувствата в него бушуват.

„Мадрид е моят дом, много емоционално е да бъда тук отново“, каза Бенитес. „Надявам се всичко да се развие добре, отборът да играе качествен футболи и да печели трофеи.“

„Това е най-трудната част – да трябва да говориш, но на практика да не знаеш какво да кажеш.“

Перес приветства новия треньор и увери, че под негово ръководство „белия балет“ отново ще жъне успехи. „Сигурни сме, че идването на Бенитес ще ни направи по-силни. Той познава нашия клуб, той е сред най-добрите в света и има огромен международен опит, а и страхотна визитка въпреки, че е още млад“, каза босът.

„Рафа, сигурен съм, че има много емоции, ти си мадридист и никой друг освен теб не би могъл да разбере значението на този момент“, добави Перес.