Испанският колос Реал Мадрид е готов да предложи девет от своите футболисти на клубове от Висшата лига, в опитите си да осигури допълнителни средства за трансфери това лято.

Мадридчани вече счупиха трансферните рекорди, привличайки звездите Кака и Кристиано Роналдо. Сделките за двамата футболисти възлизат на около 165 млн. евро. Новият президент на клуба Флорентино Перес обяви, че отборът има нужда от още един класен нападател, като за момента се спрягат имена като Давид Вия, Диего Форлан, а френският национал Франк Рибери все още е опция за „белия балет”.

От „Бернабеу” са готови да се разделят с аржентинците Габриел Хайнце и Хавиер Савиола, както и целия холандски контингент в лицето на Клаас-Ян Хунтелаар, Рууд Ван Нистелрой, Рафаел Ван Дер Ваарт, Ариен Робен, Уесли Снайдер и Ройстън Дренте. Малийският национал Мамаду Диара също не попада в плановете на новия наставник Пелегрини.

Ако от Реал успеят да продадат посочените футболист в касата на клуба ще постъпят около 100 млн. евро, прогнозират специалисти.