Отборът на Реал Мадрид се наложи с 2:0 при гостуването си на Виляреал от 6-я кръг на Примера. С голове на на Лука Модрид и обичайния заподозрян Кристиано Роналдо „кралете“ добавиха още 3 точки към актива си.

Същевременно срещата се оказа доста емоционална за Роналдо, който не успя да покори рекорда за реализиране на хеттрик в три последователни мача. Португалецът бе сюрпризиран от самолет, който прелетя няколко пъти над стадион Мадригал, развявайки плакат с надпис: „Роналдо, върни се у дома“. Това бе част от кампанията на група фенове на Манчестър Юнайтед, които се опиват да върнат носителя на Златната топка на „Олд Трафорд“.

Двубоят между Виляреал и Реал предложи доста любопитни моменти, като след няколко силни минути за домакините в началото на мача, „кралете“ наложиха траен контрол на събитията по терена. Така играчите на Карло Анчелоти се настаниха по-трайно в половината на „жълтата подводница“, а търсеното попадение не закъсня. В 32-ата минута Лука Модрич получи прецизен пас от Тони Кроос и с удар от дъгата на наказателното поле откри за 1:0.

Домакините опитаха да отвърнат на удара, но напразно. Така се стигна до 40-ата минута, когато машината за голове на Реал Роналдо скромно напомни за себе си. Карим Бензема напредна от дясно, навлезе в наказателното поле, освободи се деликатно от бранител на Виляреал и пуска пас около точката за дузпата към Кристиано Роналдо, който се разписа за 2:0.

През втората част мачът се разви доста по-спокойно, като играчите на Вилареал имаха шанс в 52-ата минута, но Марио Гаспар стреля твърде неточно.

В класирането Реал е на 4-а позиция с 12 точки, а Виляреал е 7-и с 8.