Ръководството на Реал Мадрид е взело решение да поднови договорите на Гарет Бейл, Пепе, Иско Аларкон и Хесе Родригес. Наказанието на ФИФА и забраната за картотекиране на нови футболисти през следващите два трансферни прозореца е накарало шефовете на клуба да задвижат продължаването на новите контракти на четиримата футболисти.

Преговорите с агента на Бейл – Джонатан Барнет вече са в ход. Настоящият контракт на уелския футболист с „белия балет“ изтича през лятото на 2019 година. От клуба искат продължат договора на играча до лятото на 2021 година. В момента той получава заплата от 9 милиона евро на сезон, а новото му финансово възнаграждение ще бъде от 10 милиона евро, което ще го направи втория най-добре платен играч в състава след Кристиано Роналдо.

Договорът на Хесе Родригес с „кралете“ е до лятото на 2017 година. Пред юношата на Реал Мадрид има две опции – или ще остане част от отбора и през следващия сезон, или ще бъде преотстъпен.

Договорът на Пепе също изтича през лятото на 2017 година и се очаква договорът му да бъде продължен с един сезон до 2018.

Иско също е сред футболистите, чийто договори предстои да бъде продължен. Старши треньорът на Реал Мадрид Зинедин Зидан е категоричен, че иска да задържи Иско в състава си.