9-кратният европейски шампион Реал Мадрид записа трудна, но и много важна победа с 1:0 срещу Цюрих в мач от група С на Шампионската лига. С този успех „белият балет” почти сигурно си осигури класирането в следващата фаза на турнира, тъй като дори загуба с 2 гола при гостуването на Олимпик в Марсилия ще класира тима на Мануел Пелегрини напред.

Не така стоят нещата при Милан – „росонерите” не успяха да победят Олимпик Марсилия и завършиха наравно 1:1, което означава, че Роналдиньо и компания ще трябва да победят в последния кръг при гостуването си на Цюрих, за да са сигурен участник в 1/8-финалите.

На „Сантяго Бернабеу” домакините бяха доста пестеливи и очевидно повече мислеха за предстоящото дерби с Барселона през уикенда, отколкото за мача с Цюрих. Единственото попадение в мача отбеляза Гонсало Игуаин в 21-та минута. Аржентинецът се възползва от пас на Кака и с премерен удар по земята вкара във вратата на Джони Леони. В 70-та минута Кристиано Роналдо влезе в игра под бурни аплодисменти, след като продължително време бе контузен.

На „Сан Сиро” в Милано Марко Бориело откри резултата още в 10-та минута. Нападателят получи пас от Алешандре Пато, преодоля хитро Габриел Хайнце и от точката на дузпата стреля точно във вратата на Стив Манданда.

Само 6 минути по-късно обаче гостите стигнаха до равенство. Мамаду Нианг се справи с опеката на Масимо Одо и центрира остро към наказателното поле, Дида успя да закачи топката, която обаче попадна в Лучо, за когото не бе проблем да вкара в опразнената врата. До края на мача нов гол така и не падна и двата отбора си разделиха по една точка.

В класирането Реал Мадрид е лидер с 10 точки, следван от Милан с 8, Марсилия със 7 и Цюрих с 3. В последния кръг Милан гостува на Цюрих, а Олимпик е домакин на Реал.