Отборът на Реал Мадрид постигна пестелива победа с 1:0 при гостуването си на Малага от 28-я кръг на Примера дивисион. Единственото попадение в полза на „балета“ бе дело на Кристиано Роналдо, като голът му падна през първата част.

Същевременно „белите“ не направиха най-силния си мач и на моменти играчите на Малага ги затрудняваха в значителна степен. Един от най-добрите в редиците на домакините бе стража на тима Вилфредо Кабайеро, който с изключение на положението с гола, отрази всички по-опасни удари по посока на неговата врата.

С успеха „кралете“ дръпнаха с 6 точки на върха пред втория Атлетико Мадрид, като „дюшекчиите“ все още не са изиграли своя мач от кръга.

ВИДЕО ОТ МАЧА МОЖЕ ДА ВИДИТЕ ТУК!

Реал Мадрид поведе след 23 минути игра. „Белите“ излязоха напред в резултата, след гол на своя лидер Кристиано Роналдо. Носителят на Златната топка за 2013-а година получи чудесен пас от Гарет Бейл в наказателното поле, овладя топката след великолепно първо докосване, а след това я насочи в мрежата на домакините за 1:0.

Реал победи, въпреки че Малага го затрудни

източник: Guliver/Getty Images

До края на първата част именно португалският нападател на „балета“ продължи да блести. Ел Коменданте застраши значително още на няколко пъти вратата на Малага, но малшансът му попречи да да увеличи аванса на Кралския клуб.

С подновяването на играта след почивката, в 51-ата минута, Анхел ди Мария пусна хубав пас към Иско, който стреля, но прати топката над напречната греда. Минута след това, Гарет Бейл се озова на стрелкова позиция, но стражът на Малага Кабайеро го блокира.

В последствие Малага започна да поглежда все по-смело към вратата на Реал, в търсене на изравняване. Играчите на домакините стигнаха до няколко хубави положения, някои от които статични, но така и не успя да изравнят. Дори на моменти през втората част, Малага диктуваше в значителна степен събитията по терена, като „белите“ бяха принудени да се бранят в пълен състав в своята половина.

В 79-ата минута обаче Кристиано Роналдо отново тръгна застрашително към вратата на Малага, но Кабайеро успя да спаси удара му.

Реал победи, въпреки че Малага го затрудни

източник: Guliver/Getty Images

В 88-ата минута Хесе напредна от дясно, навлезе в наказателното поле и тръгна да комбинира с Кристиано Роналдо, но бранител пресече опасния му пас.

В класирането Реал затвърди първата си позиция, като вече има актив от 70 точки. Малага е 13-и с 29.