Реал Мадрид отново се издъни на своя „Сантяго Бернабеу”, завършвайки 1:1 с Хетафе в двубой от 25-ия кръг на испанската Примера Дивисион. „Белия балет” за пореден път пропусна шанса си да намали разликата от вечния враг Барселона преди дербито между двата отбора следващия уикенд на „Камп Ноу”.

Гостите от мадридското предградие откриха резултата в 37-та минута. Марио Котело пусна в коридор към Гуиса и той влезе в историята на Хетафе, отбелязвайки първия гол за клуба на „Сантяго Бернабеу”. В самия край на първата част Робиньо много хитро спечели дузпа за домакините, която Рууд Ван Нистелрой превърна в гол. Това бе и 12-то попадение за холандецът от началото на надпреварата в Примера.

Второто полувреме не предложи много емоции на зрителите. Все пак футболистите на Фабио Капело имаха повече възможности за гол, най-чистата от които изтърва резервата Антонио Касано в 77-та минута.

След равенството Реал запази четвъртото си място с 44 точки – на 6 от лидера Севиля и на 5 от кръвния враг Барселона. Хетафе е 7-ми с 37 точки.

В сряда „Кралският клуб” гостува на Байерн Мюнхен в 1/8 финал реванш от Шампионската лига с крехката преднина от 3:2 в първия двубой.

В останалите мачове от Примера дивисион днес:

Сарагоса – Сантандер 3 : 2

Сандандер – Осасуна 1 : 0

Еспаньол – Виляреал 1 : 1

Майорка - Леванте 2 : 1

Депортиво – Бетис 0 : 1

Рекреативо – Атлетико Мадрид играят в момента